Olejek z kory cynamonu

Zapach cynamonu znany jest wszystkim doskonale i większość osób bardzo go lubi. Cynamon zresztą jest bardzo chętnie wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym – stanowi dodatek do bardzo wielu preparatów. Olejek eteryczny pozyskiwany z kory cynamonowej jest bardzo chętnie wykorzystywany w ośrodkach spa oraz w salonach oferujących zabiegi spa. Ojczyzną tego olejku jest Sri Lanka. Substancja ta dodawana jest między innymi do masaży oraz kąpieli wyszczuplających. Powoduje na skórze uczucie delikatnego szczypania, co pobudza organizm do wydajniejszej pracy, przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej oraz symuluje przemianę materii. Nie mniej jednak przed zastosowaniem olejku z kory cynamonu koniecznie trzeba sprawdzić czy nie będzie uczulał – jest to niestety substancja o dosyć silnych właściwościach podrażniających.

Comments are closed.

  • Dobry puder rozświetlający zawsze pomożeDobry puder rozświetlający zawsze pomoże
    Rozświetlona i lekko opalizująca skóra zawsze prezentuje się doskonale pod każdym względem. Warto więc, w celu poprawienia swojej urody, postarać się o przeprowadzenie wszelkich możliwych działań, które zmierzać będą właśnie …
  • Grynszpan, jako ciekawy, oryginalny kolorGrynszpan, jako ciekawy, oryginalny kolor
    Zastosowań dyni jest mnóstwo i właściwie każdy może znaleźć coś dla siebie. Każde zastosowanie jest dobre i każde przyniesie ciekawe rezultaty. Dokładnie to samo tyczy się maseczki dyniowo – jogurtowej, …